18°C
Mostar 20°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

31.03.2023 / 16:43 BiH - Akcija "Niste same"

Higijenski paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Higijenski paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju
Foto: Agencije

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Nste same", čiji je cilj prikupiti što više osnovnih higijenskih paketa za žene i djevojke koje su ostale bez svojih domova nakon razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju.

Bosanskohercegovačke poduzetnice prikupile su 150 higijenskih paketa u vrijednosti od skoro 20.000 KM.

Cilj im je, kako su istakli iz ove Asocijacije, obradovati što više žena i djevojaka i olakšati im boravak u kampovima gdje su smještene nakon razornih zemljotresa.

Kampanji su se pridružile i brojne obrazovne ustanove - srednje i osnovne škole iz Federacije BiH, Rektorat Univerziteta u Sarajevu, Međunaroni komitet Crvenog križa, IOM, Muzej ratnog djetinjstva, brojne supruge ambasadora u BiH na čelu sa Mirelom Bećirović, suprugom člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, mnogi influenseri te brojni građani.

Mnogi su svoje pakete podrške zapakovali u ukrasne papire i zajedno sa svojim porukama podrške donijeli u Crveni križ.

Podsjetimo, higijenski setovi sadrže osnovne higijenske proizvode za žene: sapun, šampon, gel za tuširanje, vlažne maramice, uloške, četkicu i pastu za zube, dezodorans u stiku, labelo, noktaricu i štapiće za uši.

Akcija "Niste sami" trajala je cijeli mjesec mart. Nakon sortiranja, Crveni križ Federacije BiH uputit će svoj treći konvoj prema područjima pogođenim zemljotresom.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo