4°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

07.05.2023 / 17:02 Sport - Historijski rezultat

Ivana Vučković osvojila prvenstvo Evrope u kategoriji physique, bodybuilding i fitness

Ivana Vučković osvojila prvenstvo Evrope u kategoriji physique, bodybuilding i fitness
Foto: Ivana Vučković

Banjalučanka Ivana Vučković, članica bodybuilding i fitness kluba Viktorija iz Bihaća, ostvarila je historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu, osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u španskoj Santa Susanni.

Ivana je nastupala u kategoriji physique iznad 163 cm i bila je jedina predstavnica Bosne i Hercegovine na Evropskom bodybuilding i fitness prvenstvu u Španiji, koje se održava u prijestolnici bodybuildinga i fitnessa, Santa Susanni, od 3. do 8. maja.

Na takmičenju je nastupilo više od 1.000 takmičara iz 42 evropske države. Takmičari su nastupali u nešto više od 50 različitih kategorija i disciplina.

-Bitno je imati volju i ustrajati u ostvarenju snova, kao što sam ja to uradila. Ovaj uspjeh je zaista ostvarenje mojih snova i ono na čemu sam godinama radila, sa svojim trenerima. Na kraju, trud i ulaganja koji su dali rezultat, iako su bili ogromni u tim momentima, sad nakon evropskog, historijskog zlata, izgledaju kao da nisu bili opterećenje. Ipak, vrhunski rezultat - titula evropske prvakinje sve učini na kraju laganim - izjavila je Ivana Vučković, aktuelna evropska prvakinja, saopćila je Bodybuilding i fitness federacija Bosne i Hercegovine.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo