2°C
Mostar 9°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

08.05.2023 / 08:17 Fudbal - Sramno

Sve krađe sudije Gigovića - Borac, Leotar, penali, kartoni ...

Sve krađe sudije Gigovića  - Borac, Leotar, penali, kartoni ...
Foto: Vijesti.ba

Miloš Gigovoć direktno je odlučio najmanje pet utakmica Premijer lige BiH, samo u ovoj sezoni. 

"Sudija Gigović je dosudio najstrožiju kaznu poslije signalizacije pomoćnika i to nakon što je igrač Borca pao u šesnaestercu nakon dosta blagog starta protivničkog igrača".

Izvještaj je to nakon utakmice odigrane u oktobru u kojoj je Borac u sudijskoj nadoknadi, onoj Miloša Gigovića, savladao Posušje. Sumnjivi penali, uža su specijalnost sudije Miloša Gigovića. 

Nešto ranije u augustu, Gigović će propustiti prekinuti utakmicu, kako to nalažu propozicije takmičenja, prilikom veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića od strane navijača Borca. Na istoj utakmici Gigović će dosuditi još jedan jedanaesterac u korist Borca, a prije toga i crveni karton igraču konjičkog Igmana. Gol za pobjedu, baš kao i protiv Posušja, Borac postiže iz penala i u sudijskoj nadoknadi Miloša Gigovića. 

Na samom startu ove sezone, u 1. kolu, cijeli stručni štab Željezničara utrčao je u teren nakon sudijske 'predstave' Miloša Gigovića, u kojoj su Plavi sa Grbavice oštećeni u više navrata, a u korist trebinjskog Leotara. 

Utakmica između Leotara i Igmana u Trebinju, najbrutalnija je sudačka izvedba Gigovića. Susret je završio 1:1, a dojam je ostao takav da se činilo da će na kraju Gigović dosuditi penal i sam ga izvesti.  Dobro, dojam vara. Gigović nije šutirao, ali jeste u sudijskoj nadoknadi, svoje očajno suđenje krunisao penalom za Leotar. 

Izmišljeni penal Leotar ipak nije uspio realizirati. Bio je to već drugi penal na istoj utakmici za Leotar, i tu više ni Gigović nije mogao pomoći. 

Dok je nakon ove utakmice čekao suspenziju, Gigović je sudio dvije utakmice juniora, a onda se vratio ubrzo vratio na premijerligaške terene i dodijeljene su mu utakmice koje nisu bile u direktnom tv prijenosu.

Sve se okončao sinoćnjom lakrdijom u Banja Luci. Nogometaši Borca slavili su minimalnu pobjedu protiv Sarajeva, a glavni akter utakmice bio je ponovo Miloš Gigović. 

Bio je ovo četvrti put ove sezone da je sudio Borcu u Premijer ligi BiH, a drugi put da je meč banjalučki tim završio s igračem više. Borac je slavio u sve četiri utakmice. 

Podsjetimo, ranije je NS BiH kažnjavao Gigovića dva puta - suspenzijom na deset utakmica u Premijer ligi BiH 2019. godine zbog suđenja na meču Borac - Radnik (2:0), a samo godinu dana kasnije zbog meča Borac - Velež (2:0) nakon kojeg je dobio višemjesečnu suspenziju.

No, činjenica da ni to nije bilo dovoljno da se Gigovića zauvijek udalji sa fudbalskih terena, jasno pokazuje šta nas očekuje u budućnosti. 


(Vijesti.ba)

Izdvajamo