0°C
Mostar 6°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

21.05.2023 / 18:46 Košarka - Euroliga

Monaco pobjedom nad Barcelonom osvojio treće mjesto

Monaco pobjedom nad Barcelonom osvojio treće mjesto
Foto: Euroleague

Košarkaši Monaca osvojili su treće mjesto na Final-fouru Eurolige u Kaunasu pošto su u nedjelju savladali Barcelonu rezultatom 78:66.

Ekipa iz Kneževine je plasmanom na završni turnir ostvarila historijski uspjeh, a pobjedom protiv Katalonaca završili su sezonu u kojoj su premašili sva očekivanja.

Duel za treće mjesto uvijek je najteži i psihički i emotivno, a u takvim okolnostima Monaco se bolje snašao i relativno lako došao do trijumfa.

Tim Šarunasa Jasikevičijusa, koji vjerovatno sljedeće sezone neće sjediti na klupi Barcelone, samo je jednom poveo 3:2, a nakon što je Monaco u finišu prve četvrtine došao do dvocifrene prednosti (24:13) više je nije ispuštao. Obradovićeva ekipa je pred odlazak na odmor imala i plus 18 (44:26).

Ništa se nije promijenilo ni u nastavku utakmice, iako je katalonski velikan u trećem periodu zaigrao nešto bolje i zainteresovanije, ali minus nije uspio da svede na jednocifren. U posljednjoj dionici bilo je i maksimalnih +21 za debitanta na Final-fouru, piše Sport Klub.

Monaco je postigao samo tri trojke iz 15 pokušaja, a najefikasniji su bili Strazel sa 14, Okobo i Diallo sa po 10 poena, dok je Mike James na terenu proveo svega šest minuta i upisao je 3 poena.

Barcelonu, koja je šesti put u historiji zauzela četvrto mjesto, predvodio je Nikola Mirotić sa 15 poena, Abrines je dodao 9, a Nikola Kalinić 4 (2/3 za dva) uz po 2 skoka i asistencije.

U 19 sati u finalu se sastaju Olimpijakos i Real Madrid,

(Vijesti.ba)

Izdvajamo