8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

23.05.2023 / 12:09 Ekonomija - Sarajevo

Šef Svjetske banke u BiH zahvalio Tegeltiji za saradnju, u pripremi i novi projekti za BiH

Šef Svjetske banke u BiH zahvalio Tegeltiji za saradnju, u pripremi i novi projekti za BiH
Foto: MFT

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora Zoran Tegeltija razgovaro je danas sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH Kristoferom Šeldonom o nastavku realizacije projekata koje finansira ova međunarodna institucija, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

S obzirom na to da je Tegeltija imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Šeldon je zahvalio za dosadašnju saradnju i podršku projektima Svjetske banke u prethodnim mandatima.

Ministar Tegeltija kazao je da će realizacija projekata Svjetske banke i ubuduće biti važan priorotet. Dodao je da su to projekti značajni za stanovništvo u BiH i da pokrivaju mnogobrojne oblasti, od ulaganja u lokalne zajednice do velikih infrastrukturnih projekata, ali i konsultantskih usluga.

Na sastanku je istaknuto da je u pripremi pet novih projekata za BiH i da se očekuju nova ulaganja i dobri rezultati u ovoj godini.

Prema Šeldonovim riječima, Svjetska banka će, između ostalog, nastaviti aktivnosti na realizaciji projekata u šumarskom sektoru, zaštiti kvaliteta vazduha i razvoju politika zdravstvenih sistema u BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo