3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

24.05.2023 / 13:19 Ostali sportovi - 22. po redu

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci 'Sarajevo Open 2023' od 26. do 28. maja

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci 'Sarajevo Open 2023' od 26. do 28. maja
Foto: Odbojkaski Klub Invalida FANTOMI

Utakmicama njemačkog prvaka, ekipe Bayer Leverkusena i „Hrabri“ iz Hrvatske, te Fantoma i Ilidže biće otvoren 22. po redu Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2023“.

Za najboljeg igrača Kupa šampiona, Safeta Alibašića prvo mjesto na ovom turniru je imperativ.

- Sve osim prvog mjesta bi nas učinilo nezadovoljnim. Večeras nas očekuje utakmica protiv gradskog rivala Spida, a pobjedom bi odbranili titulu prvaka BiH. Svi želimo da nakon titule evropskog prvaka, osvojimo i ove dvije titule - rekao je Alibašić.

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2023“ će se igrati od 26. do 28. maja u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, a na turniru će nastupiti osam ekipa i to ''BAYER 04'' Leverkusen iz Njemačke, ''HRABRI'' i ''HVIDR-a Osijek'' iz Hrvatske, te bh. timovi, Borac iz Banja Luke, ''JEDINSTVO Brčko-Boće'' iz Brčkog, ''DOBOJ'' iz Doboja, klub „Općina Ilidža“ i Fantomi iz Sarajeva.

Sve je spremnu i očekuje se dolazak prvih ekipa već u petak, a utakmice se igraju već u subotu sa početkom u 10 sati, saopćeno je iz OKI Fantomi.

- Finale će se igrati u nedjelju, očekujem da ćemo se tamo sa Bayerom boriti za osvajanje titule - rekao je Mirsad Mirojević, direktor OKI Fantoma.

Igrači Fantoma već tri mjeseca maksimalno treniraju i prema ocjeni trenera Seada Mrše, njihova forma je na visokom nivou.

- Odradili smo jedan od naših ciljeva za ovu takmičarsku sezonu, a to je odbrana titule evropskog prvaka. Ostala nam je utakmica protiv Spida koja će odlučiti prvaka BiH, te „Sarajevo Open 2023“. Nadam se da ćemo uspjeti odbraniti i ove dvije titule - navodi Mršo.

I ovogodišnju smotru ekipa u sjedećoj odbojci u Sarajevu finansijski je podržala Međunarodna organizacija za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF). Ova organizacija je u proteklih dvadeset godina donirala BiH preko 200 miliona dolara za proces deminiranja, a trenutno rade na projektima podrške žrtvama mina.

- Sve titule Fantoma samo su potvrda da smo odlično uložili novac - rekao je Aldin Korjenić, predstavnik ITF-a.

Odbojkaški klub invalida Fantomi, krajem aprila 2023. godine osvojili su po šesti put zlatnu medalju u Kupu šampiona, koji se ove godine igrao u njemačkom gradu Dresdenu. Za najboljeg igrača Kupa šampiona 2023.godine proglašen je Safet Alibašić, igrač Fantoma i reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo