25°C
Mostar 29°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 23°C
Bihać 16°C

25.05.2023 / 10:13 Regija - Srbija

Uhapšen ujak masovnog ubice iz Mladenovca: Pronađeno nelegalno oružje

Uhapšen ujak masovnog ubice iz Mladenovca: Pronađeno nelegalno oružje
Foto: Vijesti.ba

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, dana 24.5.2023. godine, uhapšen je i zadržan do 48 časova G.G. (49) iz Kragujevca.

Ujak okrivljenog Uroša B. (21) protiv koga se vodi postupak zbog masovne pucnjave u selima kod Mladenovca, u kojoj je stradalo osam osoba, a povređeno je više njih.

G.G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilašva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv Uroša B. i njegovog oca R.B. u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja kojim je okrivljeni U.B. izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, kako piše Nova.rs.

„Osumljičenom se stavlja na teret krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 3 u vezi st. 2 i 1 KZ i uz krivičnu prijavu biće doveden na saslušanje u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Smederevu“, saopšteno je iz tužilaštva.

Podsetimo, riječ je o ujaka Uroša B. koji je izvršio masakr u selima kod Mladenovca, kada je hicima iz automatske puške usmrtio osam osoba, a 14 ranio.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo