7°C
Mostar 9°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 7°C
Bihać 7°C

25.05.2023 / 13:48 Fudbal - Daily Mail

United, Arsenal i Chelsea kreću u rat za veznjaka od 120 miliona eura

United, Arsenal i Chelsea kreću u rat za veznjaka od 120 miliona eura
Foto: Vijesti.ba
Manchester United, Arsenal i Chelsea ovog ljeta kreću u veliku borbu za Declana Ricea, piše Daily Mail.

United je zadnji u nizu velikih klubova koji se uključio u utrku za engleskog reprezentativca koji ovog ljeta sigurno napušta West Ham i potpisuje za novi klub, prenosi Index.

Rice želi otići, a u West Hamu su svjesni da ovog ljeta za njega mogu postići najvišu cijenu. Daily Mail tvrdi da će ona iznositi 120 miliona eura i da zasad najbolje izglede ima Arsenal koji je otišao najdalje u pregovorima s Riceovim klubom. Ti klubovi komuniciraju već nekoliko sedmica, a navodno je problem 20-ak miliona eura oko kojih se ne mogu dogovoriti.

"Arsenal se ne želi razbacivati novcem i trentno radi na tome da spusti cijenu za Ricea. Ali, taj iznos nije problem Manchester Unitedu i Chelseaju iako je Rice jasno rekao da sljedeće sezone želi igrati u Ligi prvaka. Chelsea se nije uspio kvalificirati i jako su mali izgledi da Rice završi na Stamford Bridgeu", piše Daily Mail.

Isti list tvrdi da Erik Ten Hag radi na jačanju vezne linije u kojoj vidi Chelseajeva igrača Masona Mounta i Ricea. Riječ je o prijateljima iz djetinjstva koji bi se sjajno slagali i to je još jedan razlog zašto Ten Hag želi obojicu.

S druge strane, Arteta je veliki obožavatelj Ricea. Thomas Partey je odličan kad je zdrav, ali je prečesto povrijeđen i Arteti treba igrač na kojega može uvijek računati i koji će raditi razliku.

Daily Mail tvrdi da je Rice trenutno najbliže upravo Arsenalu jer mu se sviđa projekt koji Arteta slaže na Emiratesu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo