9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

25.05.2023 / 15:28 Crna hronika - Tuzla

Beriz Kabilović prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora

Beriz Kabilović prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora
Foto: Arhiv

Presudom Kantonalnog suda Tuzla, Berizu Kabiloviću iz Tuzle izrečena je kazna zatvora u trajanju od 20 godina, a Arminu Haliloviću od 7 godina zatvora.

Kantonalni sud Tuzla danas je objavio osuđujuću prvostepenu presudu i izrekao Berizu Kabiloviću iz Tuzle jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Također, sud je donio osuđujuću prvostepenu presudu i za Armina Halilovića i izrekao mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 godina.

Podsjećamo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva TK se Beriz Kabilović i Armin Halilović, i još četiri osobe koje su ranije pravosnažno osuđene, terete za organizovani kriminal počinjen u vezi sa većim brojem drugih krivičnih djela u grupi koju je vodio Kabilović.

Kabilović je optužen za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima dogovor za učinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela i podstrekavanje na ubistva, ugrožavanje sigurnosti, nasilničko ponašanje, u sticaju sa produženim krivičnim djelom iznuda.

Za organizovani kriminal u vezi sa drugim djelima su ranije pravosnažno osuđeni članovi grupe Elvis Hamzić, kojem je izrečena kazna zatvora u trajanju od 8 godina, a na različite kazne zatvora su osuđeni i Selver Salimović, Alen Jahić i Amir Lisičić.

Također, u razdvojenim postupcima za određene pojedinačne radnje i krivična djela je u proteklom periodu osuđeno još nekoliko osoba koji su bili bliski ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo