15°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

26.05.2023 / 13:37 Politika - U Saboru

Hurtić poručio Milanoviću: Kupili smo parfem, okupali se…

Hurtić poručio Milanoviću: Kupili smo parfem, okupali se…
Foto: arhiv

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić kazao je u petak kako je u Zagreb stigao kako bi potaknuo inicijativu da Bošnjaci u Hrvatskoj imaju zasebnu izbornu jedinicu.

„Tražit ćemo da Vlada RH pokrene inicijativu da Bošnjaci u RH imaju zasebnu jedinicu, o tome smo danas razgovarali. Naravno, treba promjena Ustava, to je nešto što je nama kao Bošnjacima, koji su u Hrvatskoj nacionalna manjina, veoma značajno i ja se nadam da će biti, kao što drugi traže, promjene Izbornog zakona u BiH”, izvijestio je Hurtić.

„Danas smo došli u posjet Hrvatskoj, bili smo u Ministarstvu vanjskih poslova, došli smo i u Sabor i ja se nadam da se predsjednik vaše države Milanović neće naljutiti. Kupili smo parfem, sapun, okupali smo se i došli smo čisti u Republiku Hrvatsku”, poručio je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Aluzija je to na Milanovićevu izjavu staru tri godine, kada je, govoreći o građanskoj BiH, kazao da je "to daleki san, ali prvo sapun, a onda parfem", prenosi Hina.

U Sarajevu je to shvaćeno kao uvreda Bošnjacima, ali je Milanović kasnije to zanijekao, objasnivši da se radi o metafori. "Kada sam rekao prvo sapun, onda parfem mislio sam i na Hrvate, na Hrvatsku, i na BiH - naprosto na jedan prirodan tok događaja. Jer se ne mogu preskakati neke faze u razvoju", kazao je Milanović.


(Vijesti.ba / FENA) 

Izdvajamo