4°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

26.05.2023 / 18:22 SHOW - Zdravstveni problemi

Celine Dion otkazala sve nastupe u 2023. i 2024. godini

Celine Dion otkazala sve nastupe u 2023. i 2024. godini
Foto: Vijesti.ba
Pop ikona Celine Dion otkazala je u petak sve svoje preostale nastupe zakazane za 2023. i 2024. godinu, rekavši da nije dovoljno jaka za turneju jer se bori sa rijetkim neurološkim poremećajem, prenosi AFP.

Prošle godine 55-godišnja kanadska pjevačica otkrila je da pati od rijetkog zdravstvenog stanja koje je uticalo na njeno pjevanje.

- Tako mi je žao što ću vas sve još jednom razočarati... i iako mi to slama srce, najbolje je da sve otkažemo dok zaista ne budem spremna da se vratim na binu - napisala je Dion na Twitteru. "Ne odustajem... i jedva čekam da se ponovo vidimo!" dodala je.

U izjavi koju je objavio njen menadžer za turneje navodi se: "S osjećajem ogromnog razočaranja, u sklopu svjetske turneje Celine Dion pod nazivom 'Courage' (Hrabrost), otkazani su svi preostali datumi koji su trenutno u prodaji za 2023. i 2024. godinu."

U decembru 2022. godine objavila je na Instagramu uplakani video u kojem je rekla da joj je nedavno dijagnosticiran sindrom ukočenosti mišića i da neće biti spremna da počne evropsku turneju u februaru kako je planirano.

Rekla je da poremećaj izaziva grčeve mišića i da joj ne dozvoljava da koristi glasne žice "i da pjevam na način na koji sam navikla".

Njena "Courage World Tour" počela je 2019. godine, a Dion je završila 52 nastupa prije nego što je pandemija Covid-19 stavila ostatak turneje na čekanje.

Kasnije je otkazala sjevernoamerički dio turneje zbog zdravstvenih problema.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo