8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

27.05.2023 / 20:02 Rukomet - Očekuje nas spektakl

Vogošća i Izviđač se plasirali u finale rukometnog Kupa BiH

Ekipe RK Vogošće i RK Izviđača su slavile u današnjim utakmicama polufinala Kupa BiH i tako izborile finale koje je na rasporedu sutra.

U prvoj utakmici pred punim tribinama sastale su se ekipe domaćina turnira i Sloboda iz Tuzle.

Vogošća je sjajno otvorila utakmicu sa serijom od 5:0, ali Sloboda se vraća u igru i dolazi na jedan gol razlike, 6:5. U nastavku prvog poluvremena igrači Vogošće dolaze do osjetnije prednosti i na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 16:9 u korist domaćina.

U drugom poluvremenu Vogošća je nastavila dominaciju i konstantno imala veliku prednost. Sloboda je uspjela smanjiti pred kraj utakmice na 26:21, ali više od toga nisu mogli. Na kraju konačni rezultat je glasio 30:24 za Vogošću i tako su došli do zaslužene pobjede i plasmana u finale.

Najbolji u redovima domaćina su bili Memić sa 6 golova, a čak četiri igrača su imala po 5 golova (Grujić, Ombaša, Burić i Isaković). Treba istaći i sjajnu partiju golmana RK Vogošće Bekira Čordalije koji je briljirao sa 20 odbrana. U redovima Slobode najbolji su bili Mehinagić i Čajić sa 4 gola.

Komentar na ovu utakmicu i najavu za sutarašnje finale, za portal Vijesti.ba dao je i kapiten Vogošće, Nedim Kadrić.

"Poslije zaslužene pobjede protiv jako dobre ekipe Slobode, čeka nas finalna utakmica sa prvakom BiH, ekipom Izviđača. Mislim da obje ekipe zaslužuju mjesto u finalu i da će nijanse odlučivati. Želim da igrači obje ekipe uživaju u sutrašnjem finalu, a nadam se da će spomenute nijanse donijeti sreću mojoj ekipi. Zelim da pozovem sve navijače RK Vogošća i ljubitelje rukometa da dođu i podrže nas".

U drugoj polufinalnoj utakmici ekipa Izviđača iz Ljubuškog je slaviila protiv ekipe Hercegovine iz Nevesinja.

Izviđač je vodio tokom cijelog toka utakmice. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 14:20 u korist nominalnih gostiju, dok je sjajna igra nastavljena i u drugom poluvremenu i na kraju ostvarili trijumf i plasirali se u finale.

Utakmica je završila rezultatom 30:37 za goste. Najbolji u redovima ekipe iz Ljubuškog su bili Pavlović sa 8 i bh. reprezentativac Milan Vukšić sa 6 golova, Bubalo je dodao 5 i Šimić 4.

U redovima poraženih najbolji je bio Dželilović sa 6 golova, dok su Bašić i Tomić postigli po 4 gola.

Finale je na rasporedu sutra u 17:00 sati u dvorani "Amel Bečković" i sigurno da nas očekuje sjajna utakmica i spektakl, a očekuje se i puna dvorana.

A. Durić

(Vijesti.ba)

Izdvajamo