-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

28.05.2023 / 15:09 Tenis - Međunarodni turnir

Završen 'Brčko Open 2023', pobjednik Andrej Nedić

Završen 'Brčko Open 2023', pobjednik Andrej Nedić
Foto: Ilustracija

Pobjednik 19. "Brčko Open 2023” međunarodnog turnira u tenisu je bosanskohercegovački teniser Andrej Nedić (1.187 na rang listi) koji je rezultatom 2:0 ( 6:4, 6:4) pobijedio tenisera iz Srbije Stefana Popovića (681 na ATP listi) i odnio pehar iz Brčkog.

Pobjedniku ovogodišnjeg turnira, koji je ukupno okupio 104 igrača iz 30 zemalja, što kroz kvalifikacije njih 48, dubl igrače njih 32 i isto toliko kroz glavni turnir, pripalo je pored novčane nagrade i 15 ATP poena.

Po propozicijama međunarodne teniske federacije (ITF) nagradni fond na turniru je 15.000 dolara.

U konkurenciji dublova Brendon wolker (AUS) i Goldhof George (USA) su rezultatom 2:0 pobjedili par Pokorny Lukas (SVK) i Pichelar Davis (AUT)

Među učesnicima ovogodišnjeg turnira bila su i tri domaća mlada igrača iz Brčko distrikta BiH i to: Dženan Baković, Andrej Đokić i Matej Đokić.

Andrej Nedić pobjednik ovogodišnjeg turnira rekao je da se nije nadao trijumfu u Brčkom i zahvalio je organizatorima na profesionalnoj organizaciji turnira i najavio svoj dolazak iduće godine.

Uime organizatora ovogodišnjeg turnira Tomislav Đokić je zahvalio, prije svega, igračima koji su prepoznali kvalitet turnira i došli u Brčko, publici što su danima bodrili sve igrače a posebno Vladi Brčko distrikta koja je i genereralni pokrovitelj ovogodišnjeg turnira.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo