14°C
Mostar 16°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

28.05.2023 / 17:00 Ostali sportovi - Međunarodni turnir

Fantomi pobjednici 'Sarajevo Open 2023' turnira

Fantomi pobjednici 'Sarajevo Open 2023' turnira
Foto: FENA

Odbojkaški klub invalida Fantomi osvojili su Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2023“, odbranivši tako treću titulu u ovoj sezoni.

Fantomi su u finalnoj utakmici slavili protiv njemačkog prvaka ekipe Bayer Leverkusena i to rezultatom 3:0. Treće mjesto pripalo je ekipi Borca iz Banje Luke.

Kapiten Fantoma, Mirzet Duran sretan je što su uspjeli ostvariti sve ciljeve koje su kako kaže zacrtali na početku sezone.

Direktor Fantoma Mirsad Mirojević kaže kako je sve proteklo u najboljem redu.

- Zahvaljujući podršci ITF-a, nama je organizacija turnira umnogome olakšana, tako da smo sretni što smo opravdali i njihovo povjerenje - ocjenio je Mirojević.

OKI Fantomi, krajem aprila 2023.godine osvojili su šesti put zlatnu medalju u Kupu šampiona, koji se ove godine igrao u njemačkom gradu Dresdenu. Za najboljeg igrača Kupa šampiona 2023.godine proglašen je Safet Alibašić, igrač Fantoma i reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Fantomi su potvrdili učešće i na narednom Kupu šampiona, s obzirom da su odbranili i titulu prvaka Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.

Fantomi se zahvaljuju svim ekipama koje su učestvovale na ovogodišnjem turniru, kao i medijima bez čije podrške, uspjesi Fantoma ne bi bili toliko vidljivi, saopćeno je iz OKI Fantomi.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo