10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

31.05.2023 / 08:56 Ostali sportovi - Lund

Reprezentativke u Švedskoj traže prve bodove u grupnoj fazi CEV Zlatne lige

Reprezentativke u Švedskoj traže prve bodove u grupnoj fazi CEV Zlatne lige
Foto: Vijesti.ba

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Švedsku, gdje će večeras u Lundu odmjeriti snage sa reprezentativkama Švedske, u okviru drugog kola CEV Zlatne lige.

Odbojkašice su na gostovanju u Belgiji pokazale dobru igru, ali je iskustvo odbojkašica Belgije bilo presudno. Stoga je utakmica u Švedskoj prilika za prve bodove u ovom ciklusu.

Utakmica počinje u 18 sati po lokalnom vremenu, a gledaoci će ovu utakmicu moći pratiti uživo na kanalima ArenaSport televizije kao i putem platforme EuroVolley TV.

Iako u znatno podmlađenom sastavu, reprezentativke pružaju svoj maksimum da ostvare očekivane rezultate i da se pripreme za Evropsko prvenstvo. Iz Švedske se žele vratiti sa bodovima, te na taj način napraviti uvetiru za domaće utakmice u Areni "Husejin Smajlović" u Zenici.

Pred ovu utakmicu Milana Božić izjavila je da Švedska ima poznata imena u svom rosteru, te da je ova utakmica izuzetno bitna kao podloga za Evropsko prvenstvo.

- Ne igramo u punom sastavu, ali to ne znači da naš trud i zalaganje neće biti na visokom nivou - zaklučila je Božić.

Također je i Iman Isanović, koja je u Belgiji bila prva poenterka naše reprezentacije sa 19 poena, pred ovu utakmicu izjavila da je bez obzira na protivnika ubijeđena da reprezentacija ima potencijala i kvalitete da parira Švedskoj, bez obzira na odsustvo nekoliko naših reprezentativki, saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo