-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

31.05.2023 / 10:23 Crna hronika - Akcija policije

Uhapšeni Banjalučani, zaplijenjena droga i 60.000 KM

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u okviru operativne akcije kodnog naziva "POLO" lišili su slobode tri lica M.Đ., Ј.T. i B.T. svi iz Banjaluke.

Lica M.Đ. i Ј.T. lišena su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a lice B.T. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

U toku ovih aktivnosti izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Banjaluke, koje koriste osumnjičena lica, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto ukupno oko 1.230 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 550 grama smeđe smolaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu hašiš, oko 45 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, te novac u iznosu od oko 60.000 KM.

Pronađena je i kompletna oprema za kućnu laboratoriju za proizvodnju opojne droge marihuane, gasni pištolj, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, mrvilica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.


(Vijesti.ba) 

 

Izdvajamo