17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 21°C

31.05.2023 / 10:41 BiH - Poplave u BiH

U Zvorniku poplavilo dvadesetak kuća

U Zvorniku poplavilo dvadesetak kuća
Foto: Srna

Dvadesetak kuća poplavljeno je u zvorničkim naseljima Čelopek, Tršić, Tabanci i Skočić usljed izlivanja bujičnih vodotoka i vode iz kanalske mreže, rekao je danas Dejan Galić iz gradske Službe civilne zaštite.

Galić je naveo da ima dosta stambenih objekata koje je voda okružila, ali nije ušla, kao i da je poplavljeno poljoprivredno zemljište u naseljima Roćević i Kozluk.

On je istakao da se u mjesnoj zajednici Šetići voda izlila iz lokalnog potoka i preplavila regionalni put Zvornik-Sapna koji je bio u prekidu nekoliko časova.

Galić je dodao da poplave nisu prouzrokovale rijeke već mali bujični vodotoci i kanalske mreže, naročito u područjima gdje je došlo do zapušenja protoka vode.

Drina je u koritu i za sada ne prijeti nikakva opasnost od izlivanja rijeke.

Zvorničko područje juče i sinoć zahvatile su obilne padavine što je u vrlo kratkom vremenu prouzrokovao izlivanje vode, naročito u mjestima gdje nisu očišćena korita potoka i kanalskih mreža, piše Srna.

U Ugljeviku poplavljena tri domaćinstva, na terenu pripadnici Civilne zaštite

Dio ugljevičkog naselja Tutnjevac usljed obilnih padavina bio je poplavljen i voda je ušla u dvije kuće, dok se u Ugljeviku izlio potok i voda ušla u jednu kuću, rekao je načelnik te opštine Vasilije Perić.

Prema njegovim riječima, na terenu su sinoć bili pripadnici Civilne zaštite opštine Ugljevik i Vatrogasna jednica koji su crpili vodu i pomagali na mjestima gdje je bilo potrebno.

Perić je naveo da zbog izlivanja pojedinih vodotokova ima poplavljenih poljoprivrednih parcela, a bilo je i problema na lokalnim putevima, na putu Tutnjevac-Bobetino Brdo izlila je Kriva rijeka, na putu Korenita-Piperci rječica Gnjica, kao i u Ravnom Polju i Trnovi.

"Ovi putevi od jutros su prohodni, voda se povukla. Putevi će biti popravljeni, biće sklonjeni nanosi i sanirana šteta, a formiraćemo i komisiju za procjenu štete i reagovati gdje je to potrebno", najavio je Perić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo