15°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

01.06.2023 / 07:31 BiH - Stanje na cestama

Zatvorena desna cijev tunela 1. mart; Odron na putu Banja Luka-Čelinac

Zatvorena desna cijev tunela 1. mart; Odron na putu Banja Luka-Čelinac
Foto: Vijesti.ba

Na magistralnom putu Banja Luka-Čelinac (na lokalitetu Marijanovići), zbog odrona, saobraća se usporeno, jednom trakom.

U većem dijelu Bosne kolovoz je mokar ili vlažan, dok je u Hercegovini suho. U jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima magla smanjuje vidljivost, a upozoravamo i na sitne odrone kamenja na kolovoz. Vozače molimo da budu oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Danas i sutra, u terminu od 09 do 14 sati, zbog radova na redovnom održavanju tunela Karaula (M-18 Olovo-Kladanj) saobraćat će se usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima za putnička vozila za sada nema dužih zadržavanja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo