3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

01.06.2023 / 09:21 SHOW - Ekipa na okupu

Kim Cattrall se vraća u 'Seks i grad'

Kim Cattrall se vraća u 'Seks i grad'
Foto: Arhiv
Kim Cattrall će se nakratko vratiti u ulogu Samanthe Jones u HBO-ovom nastavku serije Seks i grad I tek tako…

Cattrall će se pojaviti u jednoj sceni u zadnjoj epizodi druge sezone, u kojoj obavlja telefonski poziv s Carrie Bradshaw, koju glumi Sarah Jessica Parker. U seriju se vratila i kostimografkinja Seksa i grada Patricia Field samo kako bi radila na Cattrallinoj garderobi.

Scenu je snimila u New Yorku, 22. marta, bez da je imala ikakvu izravnu interakciju s glavnim glumicama u seriji ili s redateljem Michaelom Patrickom Kingom. Cattrall je 2019. u intervjuu s Guardianom izjavila da ne želi biti ni sat vremena u situaciji u kojoj joj nije ugodno, što bi se moglo povezati s njenom odlukom da ne komunicira s kolegicama na setu, prenosi Index.

Naime, Cattrall i njene saradnice su već godinama u sukobu, zbog čega je fanove iznenadilo da se odlučila vratiti u seriju, iako je u pitanju samo jedna scena. Prema časopisu Elle, Cattrall je tražila veću plaću tokom snimanja Seksa i grada kada je saznala koliko je plaćena Sarah Jessica Parker. To je dovelo do toga da su se ostale glumice iz postave odbijale družiti s Cattrall, čak nisu htjele ni sjediti s njom tokom ručka.

Cattrall je kasnije navela kako ona i Sarah Jessica Parker nikad nisu bile prijateljice, iako je Parker to opovrgnula. Sve je kulminiralo 2018. godine nakon što je umro brat Kim Cattrall, a glumica je na Instagramu napravila objavu koja se tiče Parker.

"Moja mama me danas pitala kad će me ta Sarah Jessica Parker, ta licemjerka, konačno ostaviti na miru? Svaki tvoj pokušaj da ostanemo u kontaktu samo mi je bolan podsjetnik na to koliko si bila i ostala okrutna. Dopusti da ti pojasnim, ako već nisam: Nisi moja obitelj, nisi mi prijateljica i po posljednji put ti govorim da prestaneš iskorištavati našu tragediju samo da bi sebe prikazala u dobrom svjetlu", napisala je tada Cattrall.  

Uprkos sporovima i prethodnim izjavama Parker i Kinga, koji su sumnjali u Cattrallin povratak, izvršni direktor HBO-a Casey Bloys pristupio joj je s ponudom da ponovno utjelovi svoju ulogu, piše Variety. Njena scena nije nastavak priče o Samanthi, ali će bez sumnje oduševiti fanove Seksa i grada, koji su na Twitteru izrazili oduševljenje glumičinim povratkom.

"Kim Cattrall se vraća za jednu jedinu scenu u I tek tako…, i to je sve što trebam", "Činjenica da se Patricia Field vraća u Seks i grad samo kako bi odjenula Kim Cattrall je tako ikonična. Nema svako takvu moć", "Povratak Cattrall zbog cameo uloge i odbijanje snimanja s ostatkom postave je tako legendarno", samo su neki od komentara fanova.

Iako Cattrall nećemo vidjeti u ulozi Samanthe sve do augusta ove godine, možemo je gledati u drugim projektima.

Trenutno nastupa u Lionsgateovom filmu About My Father, s Robertom De Nirom, a glumit će i u Netflixovoj seriji Glamorous, koja se premijerno prikazuje 22. juna - istog dana kada i druga sezona I tek tako...


(Vijesti.ba)

Izdvajamo