8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

02.06.2023 / 16:01 Fudbal - Druga liga FBiH

Nurković: Čelik ne smije sebi dozvoliti bilo kakve kalkulacije

Nurković: Čelik ne smije sebi dozvoliti bilo kakve kalkulacije
Foto: FENA

Nogometaši Čelika u nedjelju u 19 sati, protiv vogošćanskog Unisa na svom Stadionu “Bilino polje” igraju posljednju utakmicu u okviru Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Centar, u kojoj su već odavno osigurali prvo mjesto te nastup u baražu za plasman u Prvu ligu FBiH.

Pomoćni trener Čelika Adis Nurković istakao je kako je iza njih uspješna godina, jer su ostvarili sve rezultatske ciljeve.

-Sve utakmice, kao i onu prvu, želimo da dobijemo. Ovo je klub koji sebi ne smije dozvoliti bilo kakve kalkulacije. Definitivno idemo na pobjedu i protiv Unisa - najavio je Nurković.

Na novinarsko pitanje gdje je i šta radi nogometaš Filip Arežina, koji se u zimskoj pauzi priključio ekipi, Nurković je kazao da su “u dogovoru sa medicinskim osobljem odlučili da neće igrati zadnja dva meča”, ali da se već 10-ak dana nikome nije javio.

Zbog takvog odnosa upitan je njegov nastup i u utakmicama baraža, koje će Čelik 7. juna u gostima te 11. juna u Zenici, igrati protiv prvaka Druge lige FBiH - grupa Jug, Klisa iz Buturović Polja kod Konjica.

-Kada dođe, snosit će odgovornost. Ovaj je klub iznad sviju nas i niko nema pravo da se tako odnosi prema njemu, kao što se u zadnje vrijeme ponio Filip. Ne znam šta će se desiti, ali moj je stav da zbog takvog odnosa, on i ne zaslužuje da igra najbitnije utakmice za našu ekipu. On i kada se vrati, morat će da podnese izvještaj trenerima i upravi kluba, ali mislim da mi ove utakmice baraža možemo iznijeti i bez Arežine - kazao je Nurković.

Kapiten Selim Žuna istakao je kako Unis može biti jako nezgodna ekipa, jer u zavisnosti od njihovog raspoloženja “svakog mogu pobijediti i od svakog mogu izgubiti”.

-Da se ne bismo psihički poljuljali, pred nama su dvije najvažnije utakmice protiv Klisa, sigurno je da idemo i na pobjedu u nedjeljnom meču protiv Unisa - kazao je Žuna.

Klis je, istakao je Žuna, ekipa koja je već dvije godine na okupu, u prošlosezonskom izdanju Kupa BiH stigli su i do polufinala te su, kao i Čelik, jedine dvije od četiri ekipe u baražu za Prvu ligu FBiH koje su osvojile prva mjesta u svojim ligama.

Žuna smatra kako je, ipak, liga Centar kvalitetnija od Juga te da je Čelik bliže plasmanu u Prvu ligu FBiH.

Nedjeljna utakmica protiv Unisa bit će i humanitarnog karaktera, jer su se iz zeničkog kluba odlučili uključiti u akciju prikupljanje pomoći za poplavama unesrećeni narod iz Krajine, koju zajedno organiziraju s Udruženjem “Pomozi.ba”. Čelik će, tako, od svake kupljene ulaznice za tu utakmicu izdvojiti po 1 KM za podršku oporavku od poplava naroda Krajine, prenosi FENA.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo