24°C
Mostar 30°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 24°C
Bihać 24°C

02.06.2023 / 19:23 Fudbal - Doskorašnji kapiten

Ovčina se u suzama oprostio od Rođenih: Teško mi je, Velež je za mene porodica

Ovčina se u suzama oprostio od Rođenih: Teško mi je, Velež je za mene porodica
Foto: YT

Doskorašnji kapiten FK Velež, Haris Ovčina, nakon nekoliko dana potpisao je sporazumni raskid ugovora sa ekipom Rođenih.

Ovčina se u razgovoru za “Velež TV” oprostio od ekipe, a istakao je kako mu nije nimalo lako.

“Jedan jako težak trenutak za mene i to je sigurno. Došao sam kao golobradi mladić u ovaj grad. Došao sam kad je bila neimaština i izuzetno teška situacija. Tada je klub bio gotovo pred gašenje. Sve smo zajedno radili i vratili klub tamo gdje zaslužuje biti. Kada smo igrali Evropu, kroz glavu su mi prolazile stvari koje sam proživio ovdje. Kao dječak od 19 godina sam došao ovdje i razvio sam se kao čovjek, a i kao igrač. Idem svjetlog obraza i nadam se da ćemo se opet sresti”, rekao je Ovčina.

Rekao je i kako mu Velež znači mnogo.

“Za mene Velež predstavlja sve i to je jedino kako mogu da opišem. To je jedna velika porodica i cjelina koja ima i navijače i ljude koji žele dobro ovom klubu. Velež mi je značio dom i porodicu i kako neću žaliti što je došlo do rastanka. Očekivao sam i trebao sam možda otići prije godinu, pod nekim drugim okolnostima. Teško mi je, ali treba mi neki novi izazov. Volio bih da se ovdje vratim i okončam karijeru.”, dodao je Ovčina.(Vijesti.ba)

Izdvajamo