1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 2°C
Bihać -2°C

03.06.2023 / 21:39 Regija - Traže ostavke

Završen protest u Beogradu: Građani ostavili poruke Vučiću

Završen protest u Beogradu: Građani ostavili poruke Vučiću
Završen je večerašnji protest na kome su Beogradom šetale desetine hiljada ljudi, a organizatori protesta najavili su novi protest za narednu sedmicu.

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" podigli su štandove na kojima može da se napiše i ostavi poruka presjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.



„Nasilje ne riješava probleme, samo stvara nove“, „Od pokojnog šljama Gage Nikolića“ (uz njegovu sliku), „Smijaću se opet“, „Samo nam je ljubav potrebna“…



To su samo neke od brojnih poruka ispred Predsjedništva.



Građanima ispred Skupštine obratili su se, između ostalih, glumci Dragan Bjelogrlić i Hadži Nenad Maričić, glumica Ceca Bojković, voditelji Zoran Kesić i Ivan Ivanović…

"To što ste vi mladi izašli na ulice, sa jasnom porukom da više nećete da živite u ovom oboljelom društvu, daje nadu da ćemo se možda sa tog dna podići", rekao je tokom svog obraćanja okupljenima glumac Dragan Bjelogrlić.

TV voditelj Ivan Ivanović je rekao da "ne možemo da prihvatimo da za tragedije niko nije odgovoran".

Okupljeni su, kako su javili reporteri RSE, uzvikivali "Ostavke, ostavke".



Glumica Svetlana Bojković poručila je sa govornice da su masovne pucnjave "rana cijelog društva".

"Optuženi smo da smo iskoristili tragediju u političke svrhe", rekla je ona navodeći da se, sa druge strane, na najodgovornije pozicije u državi postavljaju "nesposobni".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo