9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 4°C

04.06.2023 / 12:41 Fudbal - Gotovo je

Real Madrid se nakon 14 godina oprostio od Karima Benzeme

Real Madrid se nakon 14 godina oprostio od Karima Benzeme
Foto: Agencije
Karim Benzema (35) na kraju sezone odlazi iz Real Madrida, službeno je objavio klub.

Još uvijek nije poznato gdje će francuski napadač nastaviti karijeru, ali izvjesno je da će se uputiti u saudijski Al Ittihad, koji mu je navodno ponudio 400 miliona eura za dvije sezone.

"Real Madrid i naš kapiten Karim Benzema dogovorili su završiti njegov briljantni i nezaboravni period u našem klubu. Real želi iskazati zahvalnost i svu svoju ljubav čovjeku koji je jedna od naših najvećih legendi", napisali su iz Reala u saopćenju.



Benzema je u Real stigao kao 21-godišnjak još 2009. iz Lyona u transferu vrijednom 35 miliona eura. U 14 sezona u Realu osvojio je za klub rekordnih 25 trofeja (koliko ima i Marcelo), od čega po pet Ligi prvaka i Svjetskih klupskih prvenstava, po četiri La Lige te španska i evropska superkupa, kao i tri Kupa kralja.

Aktualni je osvajač Zlatne lopte i drugi najbolji strijelac u historiji Real Madrida s 353 postignuta pogotka. To je napravio u 647 utakmica, po čemu je peti na vječnoj tablici nogometaša Reala s najviše nastupa za klub.

"Karijera Karima Benzeme u Real Madridu bila je primjer pravog ponašanja i profesionalizma i predstavljala je vrijednosti našeg kluba. Benzema je zaslužio pravo da sam odlučuje o svojoj budućnosti", istaknuo je Real u saopćenju pa nastavio:

"Madridisti i svi navijači širom svijeta uživali su u njegovom čarobnom i jedinstvenom nogometu koji ga je učinio jednom od najvećih legendi našeg kluba i svjetskog nogometa. Real Madrid jest i uvijek će biti njegov dom, a njemu i cijeloj njegovoj porodici želi sve najbolje u ovoj novoj fazi života."

Benzemina posljednja utakmica u dresu Reala na rasporedu je danas od 18:30 na Santiago Bernabeuu protiv Athletic Bilbaa.

Posebna oproštajna ceremonija i konferencija za medije održat će se u utorak, a prisutan će biti i Realov predsjednik Florentino Perez, prenosi Index.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo