2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

04.06.2023 / 14:50 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Gašića ne dam, ubijte me već jednom

Vučić: Gašića ne dam, ubijte me već jednom
Aleksandar Vučić / Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada ne bi podržao smjenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

– On je jedan od najboljih od nas. Niko u svijetu ne bi optužio policiju i državno rukovodstvo zbog masovnih ubistava. To će ući u istoriju beščašća – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima u Palati Srbija.

Vučić je rekao da je njegov posao da trpi čak i „ogoljene prijetnje smrću“, navodeći da je na jučerašnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ „nošena lutka obješenog predsjednika“.

„Moj posao je da trpim takve svinjarije i gadosti jer sam predsjednik države. Ne znam da li se to goni po službenoj dužnosti“, rekao je Vučić na svečanosti u Palati Srbije, povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

On je dodao da su ispunjeni zahtjevi protesta o smjeni ministra prosvjete Branka Ružića, kao i o ukidanju rijalitija.

– A njihov rijaliti ne spominju? Traže nešto i u vezi REM-a, ali ne razumijem šta hoće – rekao je Vučić i dodao:

– Mislite da će moj duh da slome što mi prijete ubistvom? Dvjesta puta takve prijave dnevno dobijam. Ajde, učinite to već jednom, olakšajte mi?“

Pozivao je još jednom sve da razmisle dobro, i da „zajednički radimo kako bi zemlja napredovala ekonomski i pravno“.

Još jednom je istakao da prelazne vlade neće biti, a da je za izbore spreman.

On dodaje da je prelazna vlada „maštarija Boška Obradovića i ostalih tako da po deseti put kaže da je neće biti“, navodeći da sa opozicijom može da se dogovori da se cenzus vrati na pet odsto.

„Dok sam ja predsjednik prelazne vlade neće biti jer ne bi bila vlada Srbije već ineteresnih grupa – tajkuna, kriminalaca i stranaca. Ja sam taj koji daje mandat za sastav vlade i prelazne neće biti“, rekao je Vučić.

On je naglasio da će „proći neko vrijeme“ dok dio opozicije shvati da je potrebno da se razgovorima, a ne protestima rješavaju problemi, ističući da je on uvijek otvoren za razgovore.

„Uvijek sam otvoren za razgovore iako znam da ih niko ne želi zato što se uzdaju u čudo da će na silu da preuzmu vlast, a što se neće dogoditi“, rekao je Vučić komentarišući proteste „Srbija protiv nasilja“.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo