6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

05.06.2023 / 07:22 Košarka - NBA finale

Jokićev 41 poen nije bio dovoljan Denveru, Miami napravio break

Jokićev 41 poen nije bio dovoljan Denveru, Miami napravio break
Foto: Twitter
Miami Heat nanio je Denver Nuggetsima prvi domaći poraz u doigravanju i pobjedom 111:108 izjednačio seriju finala NBA lige na 1:1 te sljedeće dvije utakmice igra u svojoj dvorani.

Nikola Jokić zabio je 41 poen za Denver, ali Jamal Murray promašio je tricu za produžetak u zadnjoj sekundi, prenosi Index.

Iako su u drugoj četvrtini imali zaostatak od 15 poena, gosti su preokrenuli u posljednjoj četvrtini u kojoj su pogodili devet od prvih 10 šuteva i pet od šest trica te poveli 12 razlike, da bi se Denver serijom trica u završnici sasvim vratio, ali nije imao time-out za zadnji napad da organizira akciju za produžetak i Murray nije uspio pogoditi.

Jokić bez pomoći suigrača, Miami raspodijelio strijelce


Jokić je ovaj put ostao bez triple-doublea, na samo četiri asistencije, uz 41 poen iz 11 skokova. Miami ga je često branio tako da ga je pokušavao u startu držati dalje od visokog posta s kojeg kreira za suigrače i fokusirao se na to da njima maksimalno oteža život, što se pokazalo pobjedničkom taktikom.

Murray je prije dvije trice u završnici bio na samo 12 poena i završio na 18, a jedini preostali dvoznamenkasti strijelac Nuggetsa bio je Aaron Gordon (12). Gabe Vincent, koji se raspucao u četvrtoj četvrtini, bio je najbolji strijelac Heata s 23 poena, a Jimmy Butler i Bam Adebayo zabili su po 21.

Denver vodio 15 razlike, Miami preokrenuo ludom efikasnošću

Miami je krenuo odlučno da iz prve dvije utakmice u Denveru ipak ukrade jednu pobjedu te već u prvoj četvrtini poveo 11 razlike. Max Strus, koji je prije tri dana promašio svih 10 šuteva i ostao bez poena, zabio je četiri trice za rano vodstvo Heata.

Denver se vratio kad se najmanje očekivalo, dok se Jokić odmarao, a tri igrača s klupe defenzivnim intenzitetom potaknula seriju 25:6 kojom su Nuggetsi ne samo preokrenuli nego i poveli 15 razlike.

Heat je do poluvremena smanjio zaostatak na šest poena, a u trećoj četvrtini izjednačio, samo da bi se domaćini opet odvojili. No u prve dvije minute posljednje četvrtine Miami je napravio 15:2 i točno deset minuta prije kraja poveo 86:85 tricom Gabea Vincenta, koji je u nastavku s Duncanom Robinsonom šuterski nastavio tamo gdje je na početku stao Strus.

Fenomenalnom efikasnošću Miami je došao do 107:95 manje od četiri minute prije kraja, Denver se vratio s dvije trice Murraya i jednom Gordona, ali kanadski bek nije uspio pogoditi i onu koja bi Nuggetsima donijela produžetak.

Serija se sada seli u Miami, gdje će se igrati sljedeće dvije utakmice - treća u noći sa srijede na četvrtak, a četvrta dva dana kasnije. Denver prvi put u ovogodišnjem doigravanju u goste ne ide s vodstvom 2:0, nego s izjednačenim rezultatom.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo