7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

05.06.2023 / 07:41 BiH - ZDK

I dalje u toku potraga za nestalim u Olovu, pronađena sjekira

I dalje u toku potraga za nestalim u Olovu, pronađena sjekira
Foto: Radio Olovo

Naime, 30 maja. u 21 sat i 47 minuta policijskoj upravi Olovo je prijavljen nestanak muške osobe inicijala F.H iz Čuništa, općina Olovo, a koji se od kuće udaljio tog dana u jutarnjim satima u šumu nedaleko od kuće i od tada mu se gubi svaki trag.

Tokom te noći u potragu su se uključili pripadnici GSS Zavidovići i Novi Grad Sarajevo te lokalno stanovništvo.

U potragu su uključio i Sportski i naučno-istraživački klub Atom Zavidovići.

Zatim su na osnovu Odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine angažovani pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Oni su na teren izašli 3. juna.

U potrazi za nestalim angažovana su 33 pripadnika 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH sa neophodnim materijalno-tehničkim sredstvima.

"Nažalost još nismo pronašli traženu osobu, na terenu su bili angažovani pripadnici oružanih snaga, prijateljske GSS iz Općine Centar i Novo Sarajevo, kao i SNiK Atom iz Zavidovića, uz veliki odziv i lokalnog stanovništva, sve u koordinaciji s CZ Olovo. Pripadnici OS su bili uključeni u potragu zadnja dva dana. I njihov aganžaman je sinoć prekinut. Pretražen je ogroman teren, čak smo pretragu na pojedinim mjestima proširili u druge općine. Ali nažalost bez uspjeha. Jedino je pronađena sjekira, s kojom se navodno nestali udaljio od kuće. I danas ćemo nastaviti potragu", izjavio je za Vijesti.ba Kemal Hodžić, šef službe CZ Općine Olovo.

On se ovom prilikom zahvalio svima koji su učestvovali u potrazi.


A. D.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo