1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

05.06.2023 / 09:16 Fudbal - Trener Reala

Ancelotti o Benzeminom odlasku: Bilo je sve normalno, a onda nam je rekao da odlazi

Ancelotti o Benzeminom odlasku: Bilo je sve normalno, a onda nam je rekao da odlazi
Foto: Arhiv
Karim Benzema (35) otišao je iz Reala. U Madrid je stigao kao 21-godišnjak 2009. iz Lyona uz odštetu od 35 miliona eura.

U 14 sezona u Realu osvojio je za klub rekordnih 25 trofeja (koliko ima i Marcelo), od čega po pet Ligi prvaka i svjetskih klupskih prvenstava, po četiri La Lige te španska i evropska superkupa, kao i tri Kupa kralja.

Još uvijek nije zvanično potvrđeno gdje će francuski napadač nastaviti karijeru nakon što mu završi ugovor s Realom, ali izvjesno je da će to biti saudijski Al Ittihad, koji mu je ponudio 400 miliona eura za dvije sezone.

"Ko odbija 400 miliona eura?!" rekao je saigračima navodno Benzema koji je u Realu zarađivao 24 miliona eura bruto godišnje.

Benzema je na oproštaju od Reala u svojoj zadnjoj utakmici zabio gol. Postigao ga je iz penala u 72. minuti protiv Athletic Bilbaa za konačnih 1:1, a čim je zabio, uz ovacije Bernabeua ga je zamijenio Luka Modrić.

Nakon utakmice Benzeminu odluku o odlasku komentarisao je trener Carlo Ancelotti.

"Iznenađen sam... Bilo je to u zadnji tren. Jučer je normalno trenirao, a jutros nam je rekao. Ne možemo biti sretni, ali moramo poštovati njegovu odluku. Njegova je odluka dio osobnog procesa. U Realu je ostvario nevjerovatne i nezaboravne stvari", rekao je Ancelotti i poručio da on ostaje trener.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo