°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

06.06.2023 / 12:03 Tenis - Roland Garros

Zverevu zabranjeno da ubrizga injekciju iz bizarnih razloga

Zverevu zabranjeno da ubrizga injekciju iz bizarnih razloga
Foto: ATP

Alexander Zverev plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što je rutinski u tri seta eliminisao Grigora Dimitrova. U narednoj rundi ga očekuje duel sa najvećom senzacijom turnira Tomasom Etcheverryjem, ali je tema konferencije bio jedan neobičan incident.

Njemu je naime zabranjeno da uzima lijek na terenu što je izazvalo bijes njemačkog tenisera. On je ispoljio veliku frustraciju jer mu nisu dozvolili da uzme dozu inzulina zbog čega je ušao i u sukob sa sudijom, piše nova.rs.

Zverev ima dijabetes od svoje treće godine i redovno uzima inzulin što je pokušao da uradi i tokom meča sa Dimitrovom, ali mu nisu dozvolili. Zamolili su ga da izađe van terena i da mu to računaju kao pauzu za toalet, zbog čega se Nijemac pobunio jer smatra da u meču od pet setova to nije dovoljno.

“Rekli su mi da moram da napustim teren, da će se to računati kao pauza za toalet. Odgovorio sam: „Momci, hajde“ Imam samo dvije pauze za toalet, a u duelu od pet setova moram četiri ili pet puta da ubrizgam inzulin. Pa sam im objasnio da ovo ne može da bude tako, jer bi to značilo da mi ne dozvoljavaju nešto što je neophodno za moje dobro, za moj život.”



Tokom drugog seta Zverev je išao da uzme inzulin, kada ga je supervizor zaustavio i rekao da je samo ljekar ovlašten da daje takve injekcije.

“Nadzornik koji nije ni znao za ovo je ušao u sobu i uspaničio se kad me je vidio. Ne, ne, ne, ne možete to da radite. Mora doktor da dođe i ubrizga vam injekciju, rekao je. Objasnio sam mu da imam dijabetes od malih nogu i da tačno znam šta radimo. Ipak, on nije mijenjao stav. Rekli su da izgleda čudno kad ovo radim na terenu. Ako to ne uradim, moj život će biti u opasnosti. Ova diskusija nema smisla“, jasan je Zverev.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo