24°C
Mostar 26°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 25°C
Bihać 23°C

04.09.2023 / 13:24 Obrazovanje - Nove nade

Škola u Bihaću primila čak 115 prvačića u pet odjeljenja!

Škola u Bihaću primila čak 115 prvačića u pet odjeljenja!
Foto: Vijesti.ba

U centralnoj zgradi JU OŠ "Harmani II" Bihać održana je svečanost prijema učenika prvih razreda i otvorenja produženog boravka za učenike od prvog do trećeg razreda.

Ova svečanost je posebna jer je ta škola jedina u gradu Bihaću koja je nakon pauze od 15 godina primila pet odjeljenja prvih razreda sa ukupno 115 prvačića i nakon skoro četiri godine pauze ponovo otvorila vrata produženog boravka.

Poželjevši prvačićima sretan početak u njihovom novom životonom poglavlju, gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić je poručio da ne zaborave ostati veseli, nasmijani i razigrani.

-Bez obzira što ste već veliki i sada počinjete da učite zajedno sa vašim učiteljicama, nemojte zaboraviti da se igrate. Ostanite vedri, nasmijani i razigrani što bi bio cijelokupan poziv vašeg odrastanja. Roditeljima želim puno uspjeha u ovoj prvoj i svim narednim godinama - poručio je gradonačelnik Sedić

Direktorica JU OŠ "Harmani II" Bihać Nermina Delić je poželjela dobrodošlicu novim učenicima, te istakla kako je ovo jedina škola koja ima vlastiti vrt u kojem uzgaja kulture od kojih proizvodi vlastitu hranu koja se poslužuje u sklopu škole.

-S ponosom danas stojimo ovdje jer nakon više od 15 godina, mi smo škola koja u vremenu kada je primijetan veliki pad broja djece koja se upisiju u prvi razred, mi smo upisali pet odjeljenja prvog razreda. Također, nakon skoro 4 godine otvaramo vrata produženog boravka i jedina smo škola koja spremno dočekuje novu školsku godinu - rekla je Delić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo