15°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

15.09.2023 / 16:15 Crna hronika - Dalibor K.

Mostar: Pritvor za muškarca iz Laktaša koji je osumnjičen za pokušaj otmice

Mostar: Pritvor za muškarca iz Laktaša koji je osumnjičen za pokušaj otmice
Foto: Arhiv
Na prijedlog kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od najduže jedan mjesec prema osumnjičenom Daliboru K. (1973.) iz Laktaša.

Pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je 12. septembra oko 18 sati u mjestu Vrapčići kod Mostara, u blizini Osnovne škole "Vrapčići" u pokušaju počinio kazneno djelo "protupravno oduzimanje slobode", saopćeno je iz kantonalnog tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Daliboru K. odredi jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo za koje se tereti, da će dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

Kantonalno tužilaštvo HNK-a u saradnji sa MUP-om HNK-a – PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, navodi se u saopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo