15°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C

17.09.2023 / 12:53 Regija - Užice

Auto sa snimateljem svadbe preticao pa podletio pod kamion iz BiH

Auto sa snimateljem svadbe preticao pa podletio pod kamion iz BiH
Ilustracija

Na magistralnom putu Užice – Mokra Gora, u Vitasima u Kremnima, jutros oko osam časova dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su tri osobe povrijeđene, a jedan muškarac iz Užica je poginuo.

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći učestvovali su kamion bh. tablica i putnički automobil užičkih tablica u kome su bili povrijeđeni i nastradalo lice. Vozač kamiona je nepovrijeđen.

Na licu mjesta mogao se vidjeti crni gusti dim koji je nastao usljed požara koji je izbio na kamionu i rasuto staklo po putu.

Nezvanično se saznaje da je bila svadbena kolona koja je išla iz Užica na Mokru Goru. U jednom momentu automobil sa snimateljem je pošao u preticanje kolone. Naišao je kamion iz suprotnog smjera i automobil je podletio pod kamion.

U gašenju požara je učestvovalo oko 10 vatrogasaca sa pet vatrogasnih kola, koji su ga ubrzo lokalizovali i ugasili. Pomoć povrijeđenim ukazivali su ljekari iz dvoje kola hitne pomoći.

Policija obezbjeđuje mjesto nesreće i radi se uviđaj. Saobraćaj na ovom dijelu puta je potpuno obustavljen, navodi Kurir.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo