13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

18.09.2023 / 09:03 Fudbal - Dijamant u formi

Edin Džeko dominira u Feneru, brojke sve govore

Edin Džeko dominira u Feneru, brojke sve govore

Bh. napadač Edin Džeko je ljetos napravio pomalo iznenađujući transfer iz Intera u Fenerbahče. Sudeći prema početku ere u Istanbulu, bolji potez nije mogao napraviti.

Iako duboko u 38. godini života, Džeko iz utakmice u utakmicu pokazuje da je klasa iznad turske lige. Statistički, Džeko je najbolje ocijenjeni igrač dosadašnjeg dijela turske Superlige. U obzir su uzeta četiri kola, koliko je do sada odigrano.



Od dolaska u Fenerbahče, Džeko je odigrao osam utakmica. Postigao je šest golova i upisao pet asistencija, od toga četiri gola i dvije asistencije u Superligi, te dva gola i tri asistencije u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Nije impresivna samo Džekina individualna statistika, već i rezultati tima. Od dolaska bh. napadača u klub, u kojem je odmah postao kapiten, Fenerbahče je pobijedio sve utakmice.

Džeko je debitovao 26. jula protiv Zimbrua u pobjedi 5:0, a te noći je krenula Fenerova serija od deset uzastopnih pobjeda.

Fenerbahče je prvi na tabeli Superlige sa 12 bodova, a Edin Džeko je drugi strijelac lige sa četiri gola iza Icardija i Thiama koji su pogađali po pet puta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo