12°C
Mostar 18°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

18.09.2023 / 17:13 BiH - Radna posjeta

Bećirović razgovarao s građanima Hrenovice, Prače i Podgraba

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, u okviru radne posjete Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, posjetio je mjesta Hrenovica i Prača u općini Pale FBiH, gdje je razgovarao sa građanima i načelnikom Alminom Ćutukom.

Dr. Denis Bećirović, zajedno sa svojim saradnicima, položio je cvijeće i odao počast na Spomen obilježju poginulim komandantima 6. hrenovačkog bataljona u Hrenovici. Tom prilikom dr. Bećirović je istakao važnost sjećanja na one koji su se borili za odbranu Bosne i Hercegovine, slobodu i dostojanstvo. Naglasio je da je i danas u vremenu novih izazova i udara na ustavni poredak od presudne važnosti da se zaštiti država Bosna i Hercegovina, njena nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet, te osigura napredak zemlje za sve njene građane i narode.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je i sa načelnikom općine Pale FBiH Alminom Ćutukom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i lokalnim projektima. Načelnik je istakao da je posjeta Hrenovici prva posjeta jednog člana Predsjedništva BiH ovom mjestu.

Načelnik općine Pale FBiH Almin Ćutuk zahvalio se dr. Bećiroviću na posjeti i rekao da su upravo otpor i hrabrost onih koji su dali život za odbranu Bosne i Hercegovine, danas inspiracija za izgradnju bolje budućnosti za zajednicu.

Načelnik Ćutuk informisao je dr. Bećirovića o mogućnostima za ulaganja i razvoj u oblasti poljoprivrede, obrta i turizma. Naglasio je da u općini Pale FBiH posebnu šansu imaju mali biznisi i mini preduzeća s obzirom na to da je u jednu od najmanjih općina u FBiH izuzetno teško privući firme koje će zaposliti veliki broj ljudi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo