14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

18.09.2023 / 21:36 Regija - Crnogorski ministar

Adžić: Identifikovan veći broj lica koja su učestvovala u prokopavanju tunela

Adžić: Identifikovan veći broj lica koja su učestvovala u prokopavanju tunela
Foto: Agencije

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić rekao je da je identifikovan veći broj lica koja su učestvovala u prokopavanju tunela od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda u Podgorici, ali da je važnije ko su nalogodavci djela.

"Identifikovali smo osobe koje su učestvovale u kopanju tunela. Očekujemo da tim istražitelja iz Crne Gore posjeti Beograd i da u saradnji sa njima pokušamo da lica koja su počinila ovo djelo, privedemo pravdi. Čekamo potvrdu od zemalja iz kojih lica potiču", rekao je Adžić.

On je naglasio da je izuzet znatan broj DNK materijala, telefonski brojevi i video-zapisi, naglašavajući da je zavodoljan tokom istrage ovog slučaja.

Adžić je istakao da je izvještavanje medija otežalo da dođu do lica koji su počinioci djela.

"I negdje se na neki način sugerisalo tim licima da imamo podatke o njima", rekao je Adžić.

Crnogorskoj policiji je u ponedjeljak, 11. septembra, prijavljeno je da je obijen depo Višeg suda u Podgorici.

Prema podacima crnogorskih državnih organa, u posljednje dvije i po godine u depou Višeg suda u Podgorici smješteno je ukupno oko 9,5 tona razne vrste droge, od čega oko dvije tone kokaina i oko sedam tona marihuane.

Osim droge, u depou se čuvaju i dokumenta od značaja za druge postupke, a takođe i predmeti kojima su izvršena druga krivična djela, a koja se čuvaju kao dokazni materijal.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo