15°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

21.09.2023 / 12:49 Košarka - ABA 2 liga

Pandža: Svjesni smo da sve ekipe žele izboriti plasman

Pandža: Svjesni smo da sve ekipe žele izboriti plasman
Foto: FENA

Sarajevska Bosna sutra u dvorani 1 KSC Skenderija dočekuje slovensku Iliriju, u prvom susretu kvalifikacija za ABA 2 ligu.

Bosna će kroz ovaj dvomeč pokušati doći do finala kvalfikacija. Drugi polufinalni par je Spars - Vojvodina.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao direktor KK Bosna Almir Bradić, ekipa je spremna za susret protiv Ilirije i pozvao je navijače da dođu u Skenderiju i pruže podršku svom timu.

- Pozvao bih navijače da dođu i pomognu nam da zajdeno dođemo do pobjede, a potom i do željenog plasmana u ABA 2 ligu - izjavio je Bradić.

Trener Bosne Josip Pandža zadovoljan je kako se njegov tim pripremio za ovaj meč.

- Najveći dio priprema smo svi bili na okupu i moram kazati da sam zadovoljan kako je to sve izgledalo. Svi košarkaši su zdravi i vjerujem da smo spremni za Iliriju. U odnosu na prethodne sezone malo ranije moramo podići formu, ali sve ekipe imaju isti zadatak. Svjesni smo da sve četiri ekipe imaju ambiciju da igraju ABA 2 ligu i da naće biti lako - kazao je Pandža.

Napominje da se ekipa Ilirije pojačala za ovu sezonu i da je to ekipa koja igra brzu, šutersku košarku, stil igre koji se u mnogim aspektima oslanja na bekovsku liniju.

Kapiten ekipe Muhamed Pašalić ističe da su svi košarkaši sarajevskog kluba spremni za sutrašnji meč.

- Respektujemo Iliriju, ali respektujemo i sebe. Spremni smo fizički i mentalno i ući ćemo u dvomeč maksimalno koncentrisani. Nadam se velikom broju naših navijača kako bismo došli do željenog rezultata - naglasio je Pašalić.

Susret Bosna - Ilirija će biti odigran sutra u 18 sati u KSC Skenderija.

(Vijesti.ba / FENA)

 

 

Izdvajamo