27°C
Mostar 32°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 26°C
Bihać 27°C

22.09.2023 / 11:18 Politika - Načelnik Vlasenice

Mićo Kraljević planira bijeg iz Vlasenice?!

Mićo Kraljević planira bijeg iz Vlasenice?!
Foto: Vijesti.ba

Posljednje okolnosti ne idu na ruku Miroslavu Mići Kraljeviću, gospodara života i smrti u Vlasenici, odnosno aktuelnom načelniku.

Bar tako tvrde vlasenički insajderi tvrdeći kako se Kraljević o sebi zadeverao nakon posljednjih ročišta u Sudu BiH gdje mu se sudi za ratne zločine zajedno sa Manetom Đurićem, Radenkom Stanićem i Goranom Garićem, kako piše politički.ba.

Naime, jučerašnje svjedočenje Dragice Sokić, koja je drugim svjedocima iz Durića pokazala šta je hrabrost, čestitost i ljudskost, upalilo je alarme kod Kraljevića koji, kako tvrde naši insajderi, sve češće razmišlja o bijegu u Srbiju odakle se u rano proljeće 1992. godine vratio iz Mladenovca u Vlasenicu.

U prilog Kraljeviću ne idu ni “bonske ovlasti” Christiana Schmidta koji je najavio kako osobe presuđene za ratne zločine ubuduće neće moći obavljati funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Kraljević je, pričaju naši insajderi, učinio mnogo toga da ovako ili onako pridobije svjedoke, ali na sve nije mogao utjecati, prenosi Tuzla press.

Iako se ne može prejudicirati ishod sudskog postupka, Kraljević, tvrde naši insajderi, nije spreman za rizik. Zato je, tvrde oni, bijeg jedna od Kraljevićevih solucija.

Podsjetimo kako je njegov vajni advokat Slobodan Cvijetić naveo kako Kraljević nije bio na početku provođenja etničkog čišćenja i zločina u Vlasenici, ali je jučer svjedokinja Dragica Sokić navela kako ima dokument sa njegovim potpisom, a ustvrdila je i da je Mane Đurić repetirao pištolj i prijetio ubistvom.

Isti advokat je tvrdio kako u Vlasenici nije postojao Specijalni vod, a nedavno je upravo Kraljević bio organizator proslave 31 godišnjice. Bilbord na ulazu u Vlasenici “krase” Kraljević, zločinac Mladić i Pelemiš.

Kraljević, inače, koristi terapiju zasnovanu na magarećem mlijeku, ali mu to ne pomaže u sudskom procesu. Kraljevićeva sestra Višnja strijeljala je 37 Bošnjaka, ali je pobjegla ruci pravde i nalazi se u Srbiji. Hoće li njenim stopama i braco Mićo?

(Vijesti.ba)

Izdvajamo