3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C

22.09.2023 / 12:52 BiH - Banjaluka

UKC RS: Laktašanka primljena neuhranjena, anemična i bez svijesti

UKC RS: Laktašanka primljena neuhranjena, anemična i bez svijesti
Foto: arhiv

Četrdesettrogodišnja G.K. iz Laktaša, koja je, kako postoje tvrdnje, 17 godina provela u kući, u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS) primljena je sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjena, anemična, nepokretna, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svijesti.

To je za "Nezavisne novine" potvrđeno iz UKC RS, odakle dodaju da je ona 11. septembra u 21.30 u Urgentni centar dovezena kolima Službe hitne pomoći Laktaši.

Prema riječima Vlade Đajića, generalnog direktora UKC Republike Srpske, ljekari Urgentnog centra su hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primjeni adekvatne terapije, te se pristupilo multidisciplinarnom liječenju i odmah su uključeni ljekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentice se već narednog dana stabilizovalo.

Prema riječima Slavice Zeljković, načelnice Urgentnog centra, stanje pacijentice danas je stabilno, svjesna je i komunikativna, te se dalje primjenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja.

"Pacijentica ostaje na daljem praćenju i liječenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske", rečeno je za "Nezavisne novine" iz UKC RS.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nam je rečeno da su njihovog dežurnog tužioca, u vezi sa slučajem žene iz Laktaša, koja je hospitalizovana u UKC RS, obavijestili pripadnici PU Banjaluka - PS Laktaši.

"Tužilac je naložio policijskm službenicima da preduzmu sve potrebne radnje i mjere na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem, te da nakon kompletiranja dokumentacije dostave ovom tužilaštvu izvještaj", rečeno je za "Nezavisne novine" iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo