22.09.2023 / 13:10 Regija - Ministar unutrašnjih poslova

Sveçla: Eksplozija na sjeveru Kosova znak je protesta protiv hapšenja trojice Srba

Sveçla: Eksplozija na sjeveru Kosova znak je protesta protiv hapšenja trojice Srba
Foto: EPA

Ministar unutarnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla kazao je da su pripadnici kriminalne skupine bacili sinoć ručnu bombu u Sjevernoj Mitrovici kao znak protesta zbog hapšenja trojice Srba osumnjičenih za ratne zločine.

"Zločini počinjeni tokom rata na Kosovu bit će istraženi do kraja, a bacanje vojnih ručnih bombi kriminalnih skupina ne može spriječiti pravdu. Policije Kosova, nakon dužeg angažmana i uz osnovane sumnje, uhitila je tri Srbina zbog zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom tijekom rata na Kosovu. Oni se sumnjiče da su bili sudionici u mučenju, ranjavanju, ubojstvima, deportacijama i masakrima nad Albancima u Vučitrnu, okolnim selima i zatvoru Smrekovnica", napisao je Sveçla na Facebooku.

Na Kosovu su u srijedu uhapšena tri Srbina a Specijalno tužiteljstvo Kosova je priopćilo da su uhićeni zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva te da im je određen jednomjesečni pritvor.

Nakon uhićenja osoba iz srpske zajednice na Kosovu Srpska lista, najveća stranka Srba u toj zemlji, te Ured za Kosovo u Vladi Srbije istaknuli su kako su to politički motivirana uhićenja.

No kosovski ministar ističe da je Srbija počinila genocid na Kosovu, ali kako Srbija na čelu s Vučićem ne samo da ne prihvaća tu činjenicu, već veliča ratne zločince, a kao dokaz takvih činjenica, smatra Sveçla je sinoćnje bacanje bombi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo