13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

22.09.2023 / 13:12 SHOW - O ishrani

Jelena Đoković: Postala sam veganka iz muke, nisam imala novca za restorane

Jelena Đoković: Postala sam veganka iz muke, nisam imala novca za restorane

Supruga najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, Jelena Đoković, govorila je o veganskom načinu ishrane u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" televizije K1.

Jelena je poručila kako nije postala veganka jer je to željela, već jer je morala, kako bi uspjela preživjeti studentske dane u Milanu.

"Počela sam razmišljati o tome kako preživjeti tri godine jer nisam imala novca da jedem u ne znam kojim restoranima, a nisam ni živjela u domu u kojem imam kuhinju. Pa je veganstvo krenulo iz muke", započela je Jelena Đoković, te dodala:

"Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvijek, ali ga ne jedem. Dobro se osjećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna s energijom".

Osim što je veganka, poznato je da Jelena ne konzumira ni kofein, a Novak i ona ne jedu ni rafinisane šećere. Taj način života prenijeli su i na svoju djecu Stefana i Taru, a o tome je pričala i putem društvenih mreža.

Novak Đoković godinama nije želio pričati o tome da li je vegan, ali je otkrio da povremeno konzumira mliječne proizvode životinjskog porijekla, ali da meso i mesne prerađevine ne jede.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo