15°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

23.09.2023 / 10:12 Regija - Grčka

Atina traži izručenje još desetak Bad Blue Boysa

Atina traži izručenje još desetak Bad Blue Boysa
Foto: Cropix
U Zagreb su stigli Evropski uhidbeni nalozi za navijače koji su nakon nereda pobjegli iz Grčke, piše u subotu Jutarnji list pozivajući se na neslužbene izvore, a prenosi Hina.

Uhapsite i izručite nam ove Bad Blue Boyse. Navedeno je to u zahtjevu grčkih vlasti s listom od desetak imena Dinamovih navijača koje sumnjiče da su sudjelovali u neredima u Ateni večer uoči utakmice 2. pretkola Lige prvaka između AEK i Dinama 7. augusta, u kojima je smrtno stradao 29-godišnji navijač AEK Michalis Katsouris.

Da su Evropski uhidbeni nalozi stigli hrvatskom pravosuđu potvrđeno je Jutarnjem listu neslužbeno iz više izvora u pravosuđu, ali ko je na listi osoba za koje su zainteresirane grčke vlasti i za što ih tačno terete, nisu uspjeli doznati.

Da su izdani Evropski uhidbeni nalozi (EUN), listu je potvrdio i izvor blizak Bad Blue Boysima i njegova se informacija pokazala tačnom, ali ni on ne zna za što se tačno terete hrvatski navijači.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o navijačima koji su bili registrirani prilikom ulaska u Grčku, njihova je imena grčkim vlastima dostavio hrvatski MUP prije nego što su krenuli u Grčku, ali su oni nakon nereda uspjeli napustiti tu zemlju.

Kako su rekonstruirale grčke vlasti, većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku.

Među onima čija su imena bila na popisu navijača koji su se vratili su i neki istaknuti vođe BBB-a, za koje se spekuliralo da su također sudjelovali u neredima ili imali značajnu ulogu u incidentima koji su završili smrtonosnim povredama Michalisa Katsourisa, piše Jutarnji list.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo