23.09.2023 / 12:51 Politika - Sprema se i tužba

Žestoka polemika Heleza i Nešića

Žestoka polemika Heleza i Nešića
Foto: Vijesti.ba
Ministar odbrane Zukan Helez optužio je ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića da koristi narkotike, a već jutros Nešić je najavio tužbu.

- Što se tiče Nešića, njemu zavisi koliko potegne 'bijelog', tako reaguje. Meni treba logoped da radim s Nešićem, da razumijem šta on kaže. Ako pažljivo pratite, on ima problema.

- Što se tiče Košarca, on je poslušnik Dodika. To svi znamo u Vijeću ministara, prekine sjednicu kaže mora nazvati Dodika. Tužno je da čovjek tako klekne pred nekoga, naveo je Helez.

Brzo je stigao odgovor ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića.

- Zukan Helez je bruka ne samo Savjeta ministara, ne samo stranaka 'trojke', nego čitave BiH. Alkohol mu je izgleda pomutio stanje uma. Jedino tako mogu objasniti oscilacije u njegovom ponašanju. Dok nama iz Republike Srpske, na sjednicama Savjeta ministara, redovno ponavlja da je velika šteta što Bošnjaci nemaju lidera poput Milorada Dodika kojem skida kapu i koji je lider regiona, pred kamerama bi se obračunavao sa Dodikom. Dok me pri susretima oslovljava 'Neške i brata', pred kamerama me optužuje da koristim narkotike - rekao je Nešić.

- Svakakvih sam ljudi u životu sreo, ali nesoj poput Zukana Heleza nikada. Sve svoje navode imaće priliku da dokaže na sudu - poručio je Nešić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo