23.09.2023 / 14:50 Regija - Po nalogu iz Grčke

Policija u Zagrebu uhapsila devet pripadnika Bad Blue Boysa

Policija u Zagrebu uhapsila devet pripadnika Bad Blue Boysa
Foto: Reuters
Postupajući po 10 evropskih uhidbenih naloga pristiglih iz Grčke hrvatska je policija privela pripadnike navijačke grupe Bad Blue Boysa koje grčko pravosuđe traži zbog sudjelovanja u neredima ...

... u kojima je uoči utakmice Dinama i AEK-a u augustu smrtno tradao 29-godišnji grčki navijač.

Nad osumnjičenim navijačima policija, prema neslužbenim podacima, nije provodila kriminalističko istraživanje već samo postupala po evropskom uhidbenom nalogu.

Ministarstvo pravosuđa RH u subotu je potvrdilo da su ih nadležne službe Ravnateljstva policije obavijestile o izdanim obavijestima grčkih tijela o deset evropskih uhidbenih naloga, a po kojima je policija dužna postupiti, javlja HRT.

Prema zaprimljenoj obavijesti nalozi su povezani s navijačkim neredima iz augusta o čemu nadležna grčka tijela, prema dostupnim informacijama, još uvijek provode istragu, navode u saopćenju.

Nadležna tijela nastavit će sarađivati s grčkim tijelima, a Vlada RH će, kao i do sada, u ovom postupku iz svojeg djelokruga nastaviti poduzimati mjere kako bi hrvatskim državljanima bila osigurana sva prava, stoji u saopćenju.

Nakon što je 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris 7. augusta ubijen u neredima uoči kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka, u Grčkoj su uhapšena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji u zatvorima čekaju završetak istrage.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo