10°C
Mostar 13°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

25.09.2023 / 07:59 Crna hronika - Pucnjava u Zavidovićima

Objavljen identitet stradalih u pekari u Zavidovićima

Objavljen identitet stradalih u pekari u Zavidovićima
Foto: Vijesti.ba

U sinoćnjoj pucnjavi u zavidovičkoj pekari “Central”, u ulici Zlatnih ljiljana, smrtno su stradali radnica D. A. i muškarac H. M. - potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Dežurni tim Policijske stanice Zavidovići dojavu o pucnjavi zaprimio je u 21.17 sati, a istragu su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica.

- Uviđaj je trajao do 1.35 sati. Na licu mjesta identifikovana je žrtva, radnica pekare D. A., rođena 1990. godine te muškarac H. M., rođen 1978. godine. Pretpostavlja se da je H. M. počinilac ubistva te da je nakon toga počinio i samoubistvo - kaže Fišek.

Radi se na utvrđivanju motiva ubistva i samoubistva, ali prema izjavama svjedoka, žena i muškarac nisu bili u srodstvu niti u bračnoj vezi, ali će se vještačenjima utvrđivati, kako je rekao Fišek, da li su bili i u kakvoj vezi.

Lokalni portali objavili su identitet osoba čija su tijela pronađena.

Kako saznaje portal Crna-Hronika dogodila se likvidacija sa suicidom. Nezvanično, lica su bila u ljubavnoj vezi.

Mersud H. upucao je radnicu pekare Aidu D., a onda sebe.

Mersud je bio kuhar u poznatom restoranu u Zavidovićima i lovac u lokalnom lovačkom društvu, posjedovao je vatreno oružje. Iza njega ostalo je dvoje djece. Bio je razveden.

Nesretna Aida bila je dugogodišnja radnica “Central” pekare. Također i iza nje ostalo je dvoje maloljetne djece. Bila je razvedena.

Nezvanično, Mersud je pokušao likvidirati još jednog radnika pekare koji je bio s Aidom u smjeni, ali na sreću nije ga pogodio.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo