15°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

26.09.2023 / 14:02 Crna hronika - Dvoje uhapšeno

Foto / Dvije akcije FUP-a: Pronađena droga i oružje

Policijski službenici Federalne uprave policije su proveli jučer dvije operativne akcije.

U operativnoj akciji „Željeznica“ na području Kantona Sarajevo, a postupajući po usmenoj Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, slobode su lišili lice M.Z. (1962.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. KZ FBiH, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. KZ FBiH i „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. KZ FBiH.

Prilikom pretresa pronađene su i određene količine bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“ i opojnu drogu „Amfetamin“, vaga za precizno vaganje, pištolj, puška i neutvđena količina municije, električni uređaj za omeanje signala, te falsfikovani dokumenti Bosne i Hercegovine i Republike Srbije sa dva različita identiteta.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U drugoj operativnoj akciji na području Konjica, izvršen je pretres lica, kojom prilikom je slobode lišeno lice A.O. (1995.) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ FBiH „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga„.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i bijela praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin“.

Lice je lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u prostorijama PU Konjic. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog dijela.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo