15°C
Mostar 18°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 14°C

26.09.2023 / 16:23 Izbori 2022 - Banjska

Foto: Pronađeno novo skladište oružja terorista s Kosova

Dodatno pronađena nova količina oružja koju su skladištili teroristi na Kosovu, objavila je Policija Kosova.

Oni su naveli da je sigurnosna situacija i dalje napeta.

Policija Kosova (PK) je saopćila na konferenciji da je policijska akcija i dalje u toku, uslijed koje su dvojica osumnjičenih uhapšena u jednom hotelu, a u selu Banjska pronađeno je i oduzeto nekoliko eksplozivnih sredstava i arsenal oružja.

Do sada je uhapšeno osam osoba.

- Zaplijenjena vozila su jedno oklopno vozilo, dva vozila i jedno teško vozilo (bager). Vozilo je bilo natovareno sa, jednim komadom oružja teškog kalibra (nitro lanser 30 mm), tri pištolja teškog kalibra (mitraljez sa tri cijevi), dva duga oružja (mitraljezi), jedan snajper (crno koplje 12,7mm), jedan raketni bacač (82 mm), dvadeset i dva duga oružja (AK 47), jedna puška (RPZ), dvije lovačke puške, dva mala oružja (pištolji), jedna ručna granata, sedamdeset i četiri časopisa za (AK 47), devet neprobojnih prsluka, jedna radio komunikacija, osam vojnih torbi i šest vojnih uniformi.

Upravo su ovi predmeti ponađeni u restoranu "Hajdučki konak". 

Iz Policije Kosova napominju da su dva oružja AK 47, pronađena unutar manastira kao i jedna KP kaciga koja je odnešena na mjestu događaja u kojem je ubijen policijski narednik.

Kosovska policija nastavlja svoje aktivnosti u smislu održavanja ustavnog poretka, bezbjednosti države i građana, bez obzira. Policijske jedinice povodom nastale situacije na području Banjske, borave u blizini građana pružajući bezbjednost i pomoć u skladu sa potrebama i zahtjevima mještana, zaključili su oni.

(Vijesti.ba)

 
 

Izdvajamo