23°C
Mostar 26°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 23°C

30.09.2023 / 14:53 Ostali sportovi - Kvalifikacije za OI

Turska na bosanski pogon do pobjede protiv Srbije

Turska na bosanski pogon do pobjede protiv Srbije
Foto: Vijesti.ba

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspješno ušla u kvalifikacije za Olimpijske igre pošto je poražena od selekcije Turske u prvom kolu grupe B sa 3:1 - (25:22, 20:25, 25:14, 25:20).

U proteklih nekoliko godina, srpski i turski odbojkaški kolektivi vode velike borbe, nikada nije bilo "sa nulom" i uvijek je bilo gusto, ali je već treći put u nizu pobjeda pripala protivnicima.

Interesantno je da su najbolji igrači Turske bili momci rođeni u Bosni i Hercegovini, braća Mirza i Adis Lagumdžija, te Mert Matić.

Turski kolektiv je u prvom setu gubio samo u prva tri poena, a nakon toga se držao ili u egalu ili u prednosti, tako je uspio da izgura do kraja i povede sa 1:0.

Nakon toga je Srbija odgovorila nešto ubjedljivije, izjednašila rezultat u setovima na 1:1, tako da su mnogi očekivali novi odbojkaški klasik u režiji ove dvije reprezentacije.

Tada je Dražen Luburić uz Pavla Perića držao srpsku selekciju, međutim onda su nekako svi stali. Čak 7:1 serija u tom trećem setu je Turcima dala novi duh, mnogo jači nego do tog momenta, a i u četvrtom je uslijedila serija koja je presudila.

Vjerovatno da je i zamirisalo možda na 2:2 kada je Podraščanin izblokirao Matića za 15:13, ali nakon toga protivnička ekipa dolazi do 15:18 i nastavlja lagan put ka pobjedi.

Srbija će morati sada da pobijedi u naredna tri duela ukoliko misli preko ove grupe do Olimpijskih igara, jer je sada sve komplikovanije po izabranike Igora Kolakovića.

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo