27°C
Mostar 32°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 26°C
Bihać 27°C

30.09.2023 / 21:27 Regija - U brdima

Policija Kosova pronašla još oružja u okolini Zvečana

Policija Kosova pronašla još oružja u okolini Zvečana
Foto: FB

Policija Kosova je izvijestila da je pronašla značajnu količinu oružja, municije i različite vojne opreme u okolini Zvečana na sjeveru zemlje, koju je grupa uniformisanih i naoružanih ljudi koristila za napad na policiju 24. septembra.

Tada je stradao jedan policajac a ubijena su trojica napadača. Policija navodi da se teren oko Banjske kod Zvečana, gdje se napad i dogodio, još istražuje.

"Izvršena je kontrola terena koji obuhvata selo Brezne – Zvečan, planinski dio koji su napadači koristili, što je rezultiralo pronalaskom i zaplijenom veće količine teškog naoružanja, municije i razne vojne opreme", navodi se u saopštenju.

Pored ostalog, pronađeni su i zapljenjeni panciri, kape i rukavice, oružje, zolja.

"Nakon dokumentovanja i pakovanja, svi materijalni dokazi su preuzeti od strane forenzičara, kako bi se nastavilo dalje postupanje u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima. Policija Kosova će nastaviti sa svojim obavezama u obavljanju policijskih zadataka i aktivnosti, u interesu očuvanja ustavnog poretka i pružanja bezbednosti građanima bez razlike", ističe se.

Sekuestrohen edhe një sasi e konsiderueshme e armëve, municionit dhe pajisjeve të ndryshme ushtarake Prishtinë, 30...

Posted by Kosovo Police on Subota, 30. septembar 2023.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo