12°C
Mostar 22°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C

02.10.2023 / 06:00 Regija - Kossev

Radoičićeva vila se pretvara u stanicu policije Kosova?

Radoičićeva vila se pretvara u stanicu policije Kosova?
Foto: Kossev

Četiri dana nakon sukoba u Banjskoj Kosovska policija je izvršila pretrese na više lokacija na sjeveru Kosova, među kojima je i vila na jezeru Gazivode u vlasništvu Milana Radoičića.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova planira da ovu vilu pretvori u stanicu za jedinice Kosovske policije sa čamcima.

Dželjalj Svećlja rekao je da je vila Milana Radoičića na jezeru Gazivode izgrađena na zemljištu Agencije za šumarstvo Kosova.

Kaže da vodi razgovore sa ministrom poljoprivrede kako bi ova imovina bila prenesena na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Hoćemo da je koristi Kosovska policija kao stanicu za jedinicu sa čamcima u Graničnom odjeljenju“, poručio je ovaj ministar na konferenciji za štampu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, prenosi Koha.

Prema zvaničnim podacima Kosovske policije, ali i tvrdnjama iz Beograda, u sukobu u Banjskoj su osim jednog pripadnika Kosovske policije, ubijena trojica naoružanih i uniformisanih Srba sa Kosova.

Svećlja je danas, međutim, kazao da se operacija Kosovske policije nastavlja, odnosno da se vrše pretrage terena, ali i da izvještaji obavještajnih službi ukazuju na više poginulih, piše Kossev.

„Informacije govore o više, ali svakog trenutka kada budemo imali dokaze, mi ćemo ih objaviti“, rekao je on, prenosi prištinska Koha.

A kada je reč o onima koji su uspjeli da napuste teritoriju Kosova, Svećlja je još jednom zatražio njihovo izručenje.

„Što se tiče izručenja, stvar je Tužilaštva da nastavi proces. Takođe je neophodno da preko međunarodnih partnera pokrenemo proces izručenja ne samo Radoičića već i drugih“, rekao je on.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo