24°C
Mostar 26°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 25°C
Bihać 23°C

02.10.2023 / 08:43 Ostali sportovi - Sarajevo

Faletar iz Borse obranio titulu prvaka države

Faletar iz Borse obranio titulu prvaka države
Foto: Vijesti.ba

Judo klub "Borsa" ovog je vikenda nastupio na prvenstvu Bosne i Hercegovine za uzraste mlađih seniora, a najistaknutiji u njihovim redovima bio je Darian Faletar koji je u kategoriji -100 kg obranio titulu prvaka BiH.

Viceprvakinja Bosne i Hercegovine postala je Johanna Klinger, a treće mjesto zauzeli su Mario Novak, Monika Zadro i Marino Dugandžić, priopćeno je iz Borse.

Državno prvenstvo održano je u Sarajevu, u dvorani Hills u tehničkoj organizaciji judo kluba "Bosna".

U dvorani Arena Hills, na Ilidži, također je organizirano i 23. izdanje Međunarodnog judo turnira BiH and Nippon, tradicionalnog turnira koji se organizira u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Bosni i Hercegovini. Turnir je okupio preko 400 natjecatelja, a zlatne medalje za Borsu osvojili su Merjem Zilić i Luka Rozić, dok je srebreni bio Mijat Beljo.

Brončani su bili Stjepan Miljkom, Tomas Miljko, Jakov Šarić, Toni Buhač, Noa Dadić, Lora Perić, Lovro Kukavica, Noa Zovko, Marko Kožul, Matej Matković, Luka Ćorić i Deni Batlak.

Mladi natjecatelji Borse ovog su vikenda također zabilježili značajan nastup i na međunarodnom turniru u Mariboru u organizaciji prijateljskog judo kluba "Duplek".

Natjecanje je okupilo 40 judo klubova iz Slovenije, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Poljske i Hrvatske. Judo klub "Borsa" je u ukupnom poretku zauzeo 3. mjesto, a medalje su osvojili: Zlato: Ivano Knezović, Jan Barbarić, Lucija Ivanković, Elena Bekavac, Ivana Bebek.

Nadalje, srebro su osvojili Noa Skoko, Gabrijel Jonjić i Anastasia Ignatkov, a broncu Lucija Ivanković (konkurencija starijih), Elena Bekavac (konkurencija starijih), Karla Džidić, Katarina Palac, Gabrijel Ćosić, Jan Bošnjak i Nedjeljko Marić.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo