9°C
Mostar 14°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

02.10.2023 / 16:09 Crna hronika - Tužilaštvo HNK-a

Pretukao radnicu hotela Jablanica: Podignuta optužnica protiv Džafića

Pretukao radnicu hotela Jablanica: Podignuta optužnica protiv Džafića
Foto: Arhiva

Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNŽ), Područno tužilaštvo Konjic, je nakon provedene i okončane istrage podiglo optužnicu protiv Amira Džafića (1979.), iz Jablanice,...

...zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Teška tjelesna povreda" na štetu E. K. iz Jablanice, koju je u ponedjeljak Općinski sud u Konjicu potvrdio u cijelosti.

Optužnicom se Amir Džafić tereti da je 1. avgusta ove godine napao i teško ozlijedio radnicu hotela Jablanica, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva HNK-a.

"Oko 21,30 sati u hodniku hotela Jablanica u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene s direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić. On je odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta, pa ju rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo. Nastavio ju je i dalje fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela", pojašnjava se u saopćenju.

Kako navode, napdanuta žena se nakon ovoga uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatovane teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka.

Općinski sud u Konjicu zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog Amira Džafića za 27. oktobra 2023. godine.

Po odluci glavnog tužioca, ovaj predmet je imao prioritet u radu Tužilaštva te je Tužilaštvo u saradnji sa PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju, pa su tako saslušani svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, provedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje DVD – video zapisa snimaka s lica mjesta u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu.

(Vijesti.ba / FENA)

 

Izdvajamo